Welkom bij

Zwanger & Yoga

Buik vol, Hoofd leeg

Buik vol, Hoofd leeg

Als je weet wat er gebeurt in je lichaam tijdens de zwangerschap en de geboorte, ben je beter in staat mee te werken met je lichaam. En zo kun je laten gebeuren wat vrouwen al eeuwen doen!

 

 

Mijn lessen zwangerschapsyoga zijn heel praktisch. Ik help je ontdekken hoe je tijdens de zwangerschap en straks tijdens de geboorte kracht en ontspanning kan combineren. Omdat iedere vrouw dat anders doet, is elke les een ontdekkingsreis. Als je eenmaal weet wat bij jou past, geeft dat enorm veel vertrouwen!

 

Dus wil je ook weten hoe jij kan doorademen terwijl je een wee hebt? En wil je ook weten hoe je uren kan blijven staan tijdens de bevalling? Kom mee doen!

Opbouw van een les zwangerschapsyoga

Kort samengevat bestaat een les uit ontspanning, oefeningen, ademhalingstechnieken en praktische informatie over zwangerschap en bevalling.

Je begint een les met ontspanning, zodat je eerst kunt voelen hoe het met je is. Je maakt contact met je lichaam en je kindje. Even los van de dag en thuiskomen. Vanuit deze ontspanning zorgen de actievere yogahoudingen voor meer doorstroming en souplesse van je lichaam. Elke les proberen we houdingen en ademtechnieken uit die fijn kunnen zijn bij het opvangen van weeën en de laatste fase van de bevalling. Je eindigt een les met een heerlijke eindontspanning. Je voelt dan wat meer dan een uur aandacht, zorg en liefde voor jezelf en je kindje doet.

 

Zwangerschapsyoga en Meer

Belangrijk in mijn lessen vind ik, dat iedereen zich veilig voelt en op haar gemak. Geen één les is hetzelfde. Ik pas me aan, aan de groep en hoe iedereen zich voelt op dat moment. Zo is de ene les actiever dan de ander, en worden er de ene week meer ervaringen gedeeld dan de andere week.

 

Er is aandacht voor wat het betekent om zwanger te zijn anno 2020. Onze cultuur en de maatschappelijke invloeden bepalen mee hoe jij naar jouw zwangerschap en de geboorte kijkt. Hoe ga jij daar mee om? En wie ben jij als moeder, wie wil je zijn als moeder?

De nadruk ligt wel steeds op het bewegen en voelen in plaats van het kletsen.

Mijn werkervaring als doula neem ik mee de lessen in. Daardoor weet ik precies wat jou straks kan helpen tijdens de geboorte van je kindje.

Als doula begeleid ik vrouwen en partners tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling.

Praktische informatie ‘Buik vol, Hoofd leeg' 2020

maandag

18.15 - 19.15      Zwangerschapsyoga

woensdag 

17.30 - 18.30     Zwangerschapsyoga & Dans   NIEUW!!!!

Wanneer:         De lessen beginnen weer in week 38

Waar:                In 't Holt 1654, Hoofdstraat 2, Zuidhorn

                          (www.intholt1654.nl) 

Voor wie:          Beginners en gevorderden

Cursusgeld:     Je neemt een reeks van 10 lessen af, vanaf wanneer jij wilt starten.

                           10 lessen € 100,- euro. Je volgt iedere week een les. Na de 10 lessen is het

                           mogelijk om extra lessen te nemen tot aan je bevalling.

                           Ben je verder in je zwangerschap dan 30 weken, dan kun je eventueel minder

                           lessen volgen. 

Privéles is ook altijd mogelijk.

Trek lekker zittende, ruime kleding aan waarin je prettig kunt bewegen en warme sokken en 

een yogamatje.

Tijdens de proefles kun je een matje lenen. Een proefles is € 5,-.

 

Geef je op voor een les als je geïnteresseerd bent! 

Corona

Mijke en Meer houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Binnensporten is toegestaan. Voor en na de les dienen we 1,5 meter afstand te houden. De ruimte is groot genoeg om ook tijdens de les voldoende afstand te houden. Kom niet naar de les bij klachten en laat je testen. 

Het is goed te weten dat het virus niet via zweet wordt doorgegeven. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht. 

Buik vol, Hoofd leeg op Facebook.

  • Facebook Social Icon
 

 2017 Mijke en Meer, Groningen, Zuidhorn en omgeving

Contact

tel.    06 81274880

mail  mijkestallinga@hotmail.com