top of page
Mijke Stallinga Zuidhorn Groningen Yoga Dans Zwanger

Dans, Yoga en Core Training

Een mix van drie disciplines op fijne muziek. In één les van 90 minuten! Door de afwisseling en de gezelligheid vliegt de les voorbij.

Ervaring is niet nodig.

Lestijden

Maandag  20.00 uur - 21.30 uur

Woensdag 20.00 uur - 21.30 uur

Locatie

Maandag: "In 't Holt 1654' , Hoofdstraat 2, Zuidhorn

Woensdag: Zonnehuis, Gemmastraat 14, Zuidhorn

Opbouw van een les 

Yoga

De les begint met yoga. Door de yoga schakel je om van je drukke dag naar tijd voor jezelf. Om weer even te voelen dat naast al je denkwerk, je lichaam er ook nog is. En hoe zit het met de verbinding tussen die twee? Het is een rustige warming-up waarin je aandacht geeft aan je houding, adem, flexibiliteit, balans en kracht.

Je zult ontdekken dat door te ontspannen aan het begin van de les, en door echt even stil te staan bij jezelf, je weer energie vindt om vrij te bewegen.

Na een half uurtje yoga stroomt de energie dan ook door je lichaam en ben je klaar om te gaan dansen!

 

Moderne Dans

Moderne dans ontstond toen mensen op zoek gingen naar andere manieren van dansen dan alleen de strakke regels van het klassieke ballet. Moderne dans is vrij en je kan er je eigen beweging in leggen. Je armen benen en voeten hoeven bijvoorbeeld niet altijd netjes gestrekt te zijn. Erg fijn voor beginnende dansers en de minder flexibelen onder ons ;-).

Na een aantal lessen ken je de danscombinaties en kun je er ook je eigen emoties en gevoelens in kwijt: lekker even de dag van je af dansen.

Kenmerken van moderne dans zijn het werken vanuit het centrum van je lichaam, je adem, contact met de vloer, balans en veel draai- en zwaaibewegingen.

Meestal dansen we twee of drie combinaties, die je je elke week een stukje beter eigen maakt.

Overigens is moderne dans bij mij een heel breed begrip: ik houd ook van moderne jazz en werelddans.

Ik vind het belangrijk dat je je vrij voelt om te dansen in plaats van dat je precies mijn pasjes nadoet!

 

Core Stability Training

Na een half uurtje dansen rollen we de matjes weer uit voor de Core Stability Training.

In het Nederlands kun je het Romp Stabiliteits Training noemen. Het is eigenlijk een soort buikspieroefening, maar dan meer. Met alleen buikspiertraining, train je heel eenzijdig. Voor een gezond en blessure vrij lichaam train je je hele romp. Dus naast je buikspieren ook je rug- en bekkenspieren. En vooral de coördinatie tussen deze drie grote spierketens.  Daarom doen we veel balansoefeningen. Je lichaam blijft dan voortdurend in beweging en zo worden er diepere lagen in je spieren aangesproken.

En het voordeel van op deze manier werken is (naast je fit voelen) dat je van binnenuit je lichaam vormt en dat is uiteindelijk ook aan de buitenkant te zien :-)

We sluiten de les af met een korte ontspanningsoefening. Zodat je heerlijk rustig naar huis gaat!

Geef je op via het contact formulier

bottom of page